Contact us

Feel free to contact us.

You find all necessary contact details below; adresses, phone numbers and opening hours for our two departments in either Copenhagen or Skanderborg.

Clemco Denmark A/S - Addresses, opening hours and telephone numbers

Phone: +45 70 13 10 30
e-mail: info@clemco.dk
VAT no: 33392230

Clemco Denmark A/S Skanderborg
Niels Bohrs Vej 40
8660 Skanderborg

Opening hours in Skanderborg:
Monday-Thursday : 08:00 -16:00
Friday : 08:00 -15:30

Service and repairs in our department in Skanderborg:
In our Skanderborg department we are open for incoming and outgoing repairs from 07:00 till 16:00 from Monday to Thursday, and on Fridays from 08:00 am till 15:30

Phone: +45 70 13 10 30
e-mail: info@clemco.dk
VAT no: 33392230

Clemco Denmark A/S Copenhagen
Valhøjs Allé 173
2610 Rødovre

Opening hours in Copenhagen:
Monday-Thursday : 08:00 -16:00
Friday : 08:00 -15:30

Service and repairs in our Copenhagen department:
In our department in Copenhagen we are open for incoming and outgoing repairs from 08:00 - 16:00, from Monday to Thursday, and on Fridays from 08:00 -15:30.

Kender du historien bag Clemco Danmark?

Vores kunder spørger os tit om, hvem Clemco egentligt er, og hvordan Clemco Danmark hænger sammen med Clemco koncernen. Det er vigtigt for os at slå fast, at Clemco Danmark er en privat eget virksomhed, som er forhandler af Clemco udstyr, og som bærer Clemco-navnet, men som ikke er en del af Clemco koncernen. Vi er dog en officiel forhandler af Clemco og Munkebo produkter, og en licenseret integrator af sandblæsningsudstyr med fokus på sandblæsningsanlæg og Clemco Danmarks egenudviklede robotløsninger indenfor overfladebehandling.

Det hele begyndte med en udlejningsforretning med større anlæg til byggebranchen i San Francisco

Nogenlunde samtidig med at byggeriet af Golden Gate Bridge var i fuld gang, og i årene efter, var der rigtigt godt gang i byggebranchen. Og det var nogenlunde på dette tidspunkt, og her i San Francisco, at A.J. Cleary fik idéen om at starte et udlejningsfirma op, som kunne udleje større anlæg til byggebranchen.

Det hele tager sin begyndelse i 1941 i San Francisco, hvor en mand ved navn Alfred J. Cleary begynder at leje udstyr og maskiner ud til byggebranchen, som på dette tidspunkt var i rivende udvikling. Især hvad angik sandblæseanlæggene, mente A. Cleary at de anlæg han kunne få fat på til sit udlejningsfirma, var af forholdsvis ringe kvalitet, og han besluttede sig derfor at begynde at producere anlæggene selv. Det skulle vise sig at blive en stor succes, og i 1958 kunne Clemco åbne deres første udenlandske afdeling i England. Og her blev anlæggene bl.a. brugt til at sandblæse og rengøre facaderne på Buckingham Palace, Londons Tower Bridge og Tower of London. Og derefter gik det hurtigt, og Clemco blev så småt et anerkendt navn rundt omkring i verden. Sandblæseanlæggene fra Clemco blev bl.a. brugt til olieborerigge i Singapore, til mineudstyr i Australien og opbevaringstanke i Saudi Arabien. I 1974, tog Clemco det næste store skridt og lancerede Clemco International GmbH – et datterselskab med kontor og fabrik tæt på München i Tyskland, som stadig den dag i dag servicerer Europa, Mellemøsten og Afrika. Clemco International stiftede datterselskaber med kontorer i Estland, Spanien og Singapore, en fabrik i Ungarn, samt kontor og fabrik i Danmark. Og det er det firma, som vi i dag kender, som Clemco Danmark A/S, der dog siden har fået ny ejer.

Clemco Danmark har sine rødder og kultur i Danmark, men er også tro mod sit amerikanske islæt

Den nuværende ejer og leder af Clemco Danmark, Frederik Nielsen, som overtog Ferlov Clemco i 2011, har formået at værne om både den gamle Clemco kultur i organisationen, men også holdt på de gamle Ferlov-traditioner, samtidig med at han tænker innovativt i store fremtidsplaner i forhold til automation og robotløsninger. 

Clemco Danmark var oprindeligt en danskejet virksomhed fra 1949, som hed Ole H. Ferlov der ledede virksomheden i en lang årrække. Ole Ferlov startede sin forretning op med sandblæsning og andre maskiner til overfladebehandling. Og med mange lighedspunkter i forhold til Clemco i USA, så mødtes Ole Ferlov og A. J. Cleary ved forskellige branche- arrangementer rundt om i verden, og et livslangt venskab blev skabt – og dermed også en god forretningsrelation. Peter og Henrik Ferlov tog over efter deres far og kørte virksomheden videre. I 2001 solgte Ferlov virksomheden til Clemco Industries i USA, og virksomheden skiftede navn til Ferlov Clemco. I 2008 blev Frederik Nielsen ansat til at drive den amerikanskejede Ferlov Clemco virksomhed i Danmark. I 2011 overtog Frederik Nielsen selv virksomheden og kaldte den Clemco Danmark for at bibeholde de gode relationer og kundernes kendskab til Clemco. Derfra var der ikke længere ejerforhold mellem Clemco og Clemco Danmark, men samarbejdet mellem de to virksomheder kører den dag i dag med fuld styrke, og de udvikler sig sammen med nye løsninger til overfladebehandling.

I Clemco Danmarks produktprogram indgår også produkter og anlæg fra Munkebo Clemco. Munkebo Clemco består både af kontorer og fabrikker i Munkebo på Fyn. Munkebo er en internationalt anerkendt producent af vakuumenheder, blæsemiddeltransport, genvindingssystemer og ventilationssystemer. Clemco International i Tyskland købte Munkebo i 2006, og Munkebo blev til Munkebo Clemco. Clemco Danmarks relation til Munkebo Clemco er at vi er officiel eneforhandler af Munkebo Clemco udstyr i Danmark. Også i forbindelse med robotløsninger har vi et godt samarbejde kørende med eksport til resten af verden.

Udvikling, nytænkning og robotløsninger er blevet en stor del af Clemco Danmark

Vores handel og service med udstyr og maskiner til sandblæsning, metallisering og maling er en meget vigtig del i vores forretning, men siden den nye ejerstruktur er trådt i kraft, så har vi fokuseret mere og mere på export af vores turnkey løsninger indenfor automatisering af overfladebehandling. Det betyder at Clemco Danmark i dag er en international specialiseret virksomhed som også leverer robotløsninger til vindindustrien, olie & gas samt i bilindustrien. Det er en rejse som vi har været længe undervejs med, men i dag har vi et godt fundament for fremtiden hvor vi kan tilbyde specialiserede robotter til vores kunder.

I vores produktprogram har vi også Munkebo Clemco, som både består af kontorer og fabrik i Munkebo på Fyn. Munkebo er en internationalt anerkendt producent af vakuumenheder, blæsemiddeltransport, genvindingssystemer og ventilationssystemer. Clemco International i Tyskland købte Munkebo i 2006, og Munkebo blev til Munkebo Clemco. Clemco Danmarks relation til Munkebo Clemco er at vi er officiel eneforhandler af Munkebo Clemco udstyr i Danmark, samt i forbindelse med vores robotløsninger har vi også export til resten af verden.

This home page uses cookies for traffic analyses and to be able to optimize content. Read more

Close